fredag den 7. juli 2017

Malta

I starten af juni var vi på en ferie til Malta. Vi bookede med Expedia og boede på Radisson Blu Resort St. Julians - et på papiret 5 stjernet hotel. Vi fløj med Ryanair.

Mine sønner skulle for 1. gang flyve og personalet på flyet var super søde og opmærksomme. Vi flyver som regel med Ryanair og vi kommer fra A til B som oftest til tiden og det er billigt. BUM Jeg lever med den manglende benplads, lotteri og reklamer.


Hotellets "offentlige" steder var super fine. Jeg synes standarden var dalende på værelset; En rude i døren var revnet, badekarret virkede ikke da vi kom, fodlisterne faldt af på gangen, der var kun to stole på balkonen til et Family Room - småting ja men til prisen vil jeg gerne kunne forvente lidt mere. Morgenmaden var rigtig dejlig og vi havde en fast tjener, der var super sød og imødekommende. 

 Udsigten fra balkonen på vores værelse. Der er primært klippestrand på Malta. Men smuk var udsigten specielt om aftenen, når solen dalede ned i horisonten.
 Vores family room, med to dobbeltsenge. Der var kun møbelment til 2 personer, både inde på værelset og ude på balkonen. Vi fik dog et par ekstra stole, da vi henvendte os i receptionen.
 Det er St. Georges bay som er den strand, der var tættest på vores hotel. Det er en kunstig strand og der var MEGET affald i vandet. Vi prøvede ikke at bade der af samme grund. Ellers så badevandet omkring øen dejlig ud.

Vi tog en sightseeing bus den første dag vi var der og så halvdelen af øen på den måde. Det er temmelig langsommeligt at køre i bus på Malta, da der er rigtig meget trafik. Små og mellemlange distancer er hurtigere at gå. Ellers fungerer det godt og er nemt. Tror det kostede 1,5 euro pr. person også gjaldt den 2 skift i 2 timer eller noget lignende.


Én af vores pools på hotellet. De udendørs var ikke opvarmede og da vi var der lige inden deres højsæson, var de ikke naturligt varmet op endnu, men det gik. Der var en mindre opvarmet indendørs.


En anden pool, der havde saltvand i, det var vores drenge ikke så vilde med, så de holdte sig til de andre pools.


Vi tog en dagstur til Mdina. Det var en spændende by og vi tog nogle attraktioner, der fortalte om Malta og Mdinas historie på forskellige måder. 


Når man er i Mdina skal man prøve kager fra Fontanellas - de var også virkelig gode, og STORE!


På en gåtur mod Sliema fandt vi denne lystbådehavn. Her var der meget pænt og rent.


På vores bustur rundt den 1. dag kørte vi igennem Marsaxlokk. En virkelig idyllisk fiskerlandsby. Vi tog en dagstur dertil (dagstur fordi det tog næsten 3 timer med bussen - herhjemme havde det måske taget 30-45 min!!!) Vi fik en sejltur på Middelhavet og en god snak med vores skipper. Hvis jeg skulle til Malta igen tror jeg at jeg ville bo i Marsaxlokk.


Opsummering fra vores Maltatur

PLUSSER:


  • Vi havde ferie!
  • Ingen (læs => mig) skulle lave nogen måltider
  • Solen skinnede for det meste og der var 25-30 grader
  • Vi fik set nogle spændende seværdigheder
  • Marsaxlokk og turen på Middelhavet
  • Besøget til Mdina
  • OK hotel omend det ikke helt levede op til de 5 stjerner
MINUSSER:

  • Jeg synes ikke Malteserne var specielt servicemindede - når man tænker på at det er deres hovederhverv så kan jeg undre mig over at vi ofte oplevede en service, der hverken var smilende, opsøgende eller effektiv.
  • Det område vi boede i (St. Julians/Sliema) var meget beskidt. Det var vist et udpræget partyområde. Generelt dernede synes jeg at der var en del affald på gaderne og husene var meget nedslidte og forfaldne, på en ikke så skøn måde.
  • Maden, de steder vi var, var ikke noget at skrive hjem om.Ingen kommentarer:

Send en kommentar