fredag den 30. august 2019

Interrail #Prag-Budapest

Vi tog igen en Uber fra vores hotel i Prag til banegården. Der var lidt panik på perronen, da de meget sent satte spor på og da der var tog på hver side var det meget forvirrende, hvilket vi skulle med. Det lykkedes dog det hele. Igen havde jeg ikke fået booket et bord imellem os, men det var en kort togtur på godt et par timer, så det var ok. Vi ankom til en noget mindre banegård end de andre vi har været på (ja pånær Kolding selvfølgelig ;-)). 
Herfra gik vi til den lejlighed vi havde lejet, der var kun ca. 10 min gang. Hold nu op vi blev chokeret da vi så bygningen, vi skulle bo i og også de omkringliggende bygninger. Vi ventede ca 30 min på at det firma, der ejede lejligheden ankom og lukkede os ind i bygningen og derefter gennem 4 porte/døre med lås inden vi nåede op til lejligheden. Det var nærmest slumagtigt udenfor, men indeni var lejligheden rigtig pæn - jeg kunne dog ikke slappe helt af. Lider frygtelig af højdeskræk og turen op til 2. sal ude på en meget vakkelvorn repos var ikke særlig sjov for mig!





Vi startede dagen med at spise morgenmad på en cafe (det var i øvrigt min fødselsdag). Det regnede lidt og var blevet lidt køligere, men det var bare fint efter flere dage med meget varme temperaturer.
Igen tog vi en hop on hop off bus og prisen var ca det samme som i Prag. Vi stod bl.a. af på et madmarked.


Vi kom også ind i gågademiljøet og det var rigtig fint.




Som en del af vores sightseeingtur kom vi også på en flodcruise. Her så vi bl.a. parlamentet.


Yngstesønnen var noget benovet over alt det lækre slik i denne slikbutik og det blev det hidtil dyreste fredagssnolder nogensinde 25kr pr. 100g - men flot var det.
 Vi slappede lidt af i en park, hvor vi blev optaget af at kigge på nogle tyske fyre, der fejrede en polterabend - de havde en fest. Vi sluttede dagen med pizzaer på en fortovsrestaurant. Om aftenen opdagede vi tilfældigt at vi skulle til en anden banegård, der lå lidt længere væk end den vi ankom til -  morgenen efter tog vi den på gåben, hvilket ikke gjorde noget godt for mine efterhånde temmelig store vabler.....Vi spiste lidt Starbucks morgenmad og så blev vi ellers positivt overraskede da vi så at vi skulle med Østrigske Öbb tog til Wien.

Generelt synes vi slet ikke at Budapest kunne måle sig med Prag. Måske var vi endt i en forkert del af byen - vi synes dog at vi kom godt omkring på vores bustur og her oplevede vi at der var flere slidte dele rundt om i byen. Området omkring parlamentet og slottet var dog meget pæne og flot med bjergene, der ligesom var baggrund for byen. Alt kostede ekstra om det så var ketchup, brød eller andet som vi ofte tager for givet hjemme.





Ingen kommentarer:

Send en kommentar