lørdag den 14. marts 2015

Svamperisotto


Risottoris ca. 400g
1½ glas hvidvin
Grøntsagsbouillon ca. 1,5 liter
1 glas tørrede Karl Johan svampe (130g opblødte)
150g markchampignons
2 stilke blegselleri
1 løg
1 fed hvidløg
En ordentlig humpel parmesanost
Olivenolie
salt/peber/tørret chili

Skær løget i meget fine tern og svits det i lidt olie. Kom finthakket blegselleri og presset hvidløg ved, tilsæt de opblødte og hakkede Karl Johan svampe og champignons. Herefter hældes riskornene i. Lad det svitse lidt inden vinen tilsættes. Lad det koge lidt ind og spæd så til med bouillon lidt efter lidt - det tager ca. 45-60 min inden risene er møre. Til sidst tilsættes fintrevet parmasanost og et par spsk god olivenolie. Smag til med salt/peber og chili.

Risottoen skal have en rimelig cremet konsistens, men ikke være flydende.

Den blev pyntet med ærteskud.

Jeg serverede den med stegt kyllingbryst med parmaskinke om og en spidskål/fennikel salat samt lidt hvidløgsbrød


Ingen kommentarer:

Send en kommentar