tirsdag den 9. juli 2013

Lazy summerdays med bål i haven - pandekager med citron og hyldeblomst

Vi nyder den dejlige sol - og der dufter af dejlig bål om aftenen fra vores have. Søndag eftermiddag lavede vi snobrød og da der kun var lidt gløder tilbage, kom jeg bålgryden på med lidt vand, rå nye kartofler, en kalveculotte (en rest fra et studentergilde vi var til lørdag aften - den blev grillet), salt og peber. Der stod det og simrede i ca.  minutter og det blev SÅ lækkert - kødet, som jeg var bange for blev tørt, da det jo var blevet grillet aftenen før, var smørmørt! Kartoflerne havde svømmet i den dejlige bouillon, der blev dannet i gryden - MUMS. Det blev serveret med tzatziki med agurker fra drivhuset. Vi var bare desværre ikke særligt sultne ovenpå snobrødene :-(


Jeg tager dagligt nye buketter fra bedene - lovely - glæder mig til at dahliaerne blomster, de er så dejlige med løvefod i buketter.


I går aftes lavede vi pandekager - jeg brugte denne opskrift fra foodclub og tilføjede lidt ekstra;

Amerikanske pandekager
4 æg
5 dl mælk
5 dl mel
2 tsk natron
2 tsk bagepulver
4 tsk vanillesukker
salt
skal fra 1 citron (finthakket)
hyldeblomster fra ca 5 skærme (uden grove stilke)

Del æggene i hvider og blommer. Pisk hviderne stive. Bland mælk og blommer. Bland de tørre ingredienser. Sigt det tørre med i mælkeblandingen. Kom den finthakkede citronskal samt hyldeblomster i inden melblandingen sigtes i. Til sidst vend forsigtigt de stiftpiskede hvider i - lad hvile 15-30 min.
Ingen kommentarer:

Send en kommentar