tirsdag den 27. august 2019

Interrail #Berlin-Prag

Vi tog et morgentog fra Berlin mod Prag. Det var desværre ikke DB, men et tjekkisk selskab, vi kørte med. Det var en ældre kupé vogn og med meget ulækre toiletter. Det var godt vi havde reserveret pladser, da der var helt fuld og folk stod ude på gangene. Heldigvis var vi afsted fra morgenen, da det blev MEGET varmt op af dagen.


Da vi ankom til Prag, spurgte vi først taxierne ved banegården om en pris til vores hotel. Vi blev oplyst om 40 euro, hvilket vi synes var lidt dyrt. Jeg havde downloaded Uber app''en og her fik vi en pris med det samme på under 10 euro. Det er en fast pris, du kan følge chaufføren mens du venter og billigt. Så vi fik fat i en Uber, der kørte os til vores hotel, der hed Hotel Red Lion og lå lige neden for Prag Slottet. Et virkelig smukt område med det store kloster lidt længere oppe af gaden. Området bliver ofte brugt som location i filmproduktioner.




Vores hotel var meget barokinspireret på en ret cool måde. Tunge mørke møbler og flotte loftsmalerier - eneste minus var at der ikke var aircondition og den sidste nat blev der 37 grader varmt! Derudover var toilet separat fra håndvask og bad. Min mand vaskede tøj i badekarret og det tørrede på ingen tid pga. varmen. 
Det var en udemærket morgenmad, de havde et lækkert kommensbrød -ÆÆÆLSker det (som den eneste i familien) Lidt specielt at møde en ansat i restauranten, der ikke talte engelsk overhovedet.



Den første formiddag spiste vi på en lille restaurant U magistra Kelly som bl.a. lavede autentisk tjekkisk mad. Vi fik bl.a. gullash og så disse kartoffeldumplings med noget sursød kål til. Det var meget billigt (0,5L kostede ex. øl 12kr) og ganske udemærket. 


Aften udsigten fra slotsområdet lige ovenfor vores hotel


En af de store seværdigheder i Prag er The John Lennon wall. Historien er at muren blev malet om natten af oprørere og dagen malet hvid igen af magthaverne. Så den er efter murens fald blevet et frihedssymbol.


Vi tog en sightseeingbus (hop on hop off agtigt) med flodcruise. Det var lidt dyrt, omkring 700kr, men vi synes det er en god måde at få set en masse på, og så kan man som sagt stå af og på rundt om i byerne. En af de steder vi stod af var ved et stort kloster. Det var virkelig fredfyldt (bortset fra alle turisterne) og lå ligesom ovenfor byen og havde den smukkeste udsigt.
Udsigt over byen fra klosterområdet


Vi stod af vores sightseeingbus ved slottet (der er en starbucks ;-)) - det var så varmt den dag og heldigvis havde kommunen stillet en vandingsvogn op på slotspladsen og det nød (bl.a.) vores drenge - skønt at blive kølet af på en varm dag.


Den første aften i Prag gik vi ned til Karlsbroen - hold nu op, der var proppet med mennesker. Men interessant at gå og kigge på alle de handlende og de troende, der skulle røre ved de forskellige statuer fordi det bragte held eller rigdom eller noget. Der var også flere gademusikanter, er spillede langs broen. Sjovt var det at se de unge mennesker, der stillede sig op og poserede - nogle gik virkelig langt for et godt billede og stillede sig op på muren på broen, hvor de truttede med munden og virkelig stillede sig an.
 

En af specialiteterne i Tjekkiet er disse kagehorn med ex. softice, eller creme eller meget andet. Jeg valgte softice og jordbær - kagedejen smager af kanelsnegle - de var virkelig lækre.


Generelt synes vi at Prag er en virkelig smuk og gennemført middelalderby. Vi synes om det meget autentiske område omkring slottet som vi boede i. Priserne svingede virkelig meget på restauranterne - selv på samme gade kunne der være meget store prisforskelle, så vi anbefaler at man kigger sig for.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar