Jeg har nogle gamle Alt om mad blade fra slut 70'erne til midt 80'erne. I et af dem er der en opskrift på ananasmarmelade som jeg længe har synes så rigtig lækker ud. Og da jeg havde 2 ananasser fra nogle Årstidskasser, der skulle bruges, blev det lige gårsdagens formiddagsprojekt. Jeg har metteficeret (!) opskriften og jeg lavede den således;
2 ananas (Det gav mig 550g ananaskød)
Ca. 400g rørsukker (I den oprindelige opskrift står der 1:1 ift. ananas, men da jeg brugte rørsukker valgte jeg at reducere sukkermængden)
1 vaniljestang
50g mandelspitter (eller smuttede hakkede)
1 stor spsk mørk rom
2 spsk revet kokos
Saften fra en halv citron
Saften fra 2 appelsiner
1 brev gult melatin
Atamon til at skylde glasset med.
1. Skær ananaskødet i små stykker.
2. Kom det i en gryde sammen med sukkeret og en vaniljestang, der er skåret op.Lad det koge i ca. 5-10 min.
3. Tilsæt mandler, kokos, citron, appelsin og rom og lad det koge videre i 10-15 min til ananassen er "blød" nok.
4. Tag gryden af og tilsæt geleringspuleret. På brevet står der,at det skal i inden sukkeret tilsættes - det stod anderledes i den oprindelige opskrift, så derfor kom jeg det først i til sidst. Det stivnede fint.
5. Skold glad og skyld med atamon.
6. Kom marmeladen i glasset og luk med det samme. Køles ned og opbevares i køleskabet.
Spises evt. på disse morgenboller; http://moppeloppe.blogspot.dk/2015/05/natten-over-boller.html
Tror den er skøn til brie!
SvarSlet- Anne
Brie indkøbt ;-)
SvarSlet