lørdag den 9. maj 2015

Natten-over-boller

Jeg laver disse boller minimum 1 gang om ugen - de er super nemme og kræver ikke æltning og dej på fingrene.

ca. 5-6 dl koldt vand
1/4 pakke gær
1 spsk olie

De kan laves på udelukkende hvedemel, men jeg plejer derudover at tilføje;

lidt grahamsmel (ca. 1 dl)
lidt havregryn
ind imellem også lidt hørfrø

1 tsk salt
½ tsk sukker


Gæren opløses i vandet og olie og salt/sukker tilføjes.
Herefter røres evt. frø og gryn i sammen med mel

Der kommes mel i indtil skeen kan "stå" alene i dejen uden at vælte

Kom låg på skålen eller film den godt til

Jeg plejer at stille skålen på terrassen om vinteren og ellers i køleskabet - natten over.

Om morgenen tændes ovnen og stilles på 220g

Bollerne sættes med 2 skeer på bagepapiret og bages i ca. 12-15 min








Ingen kommentarer:

Send en kommentar