Jeg har ladet mig inspirere - kraftigt- af en opskrift fra kvalimad
Det tørre
Bland de tørre ingredienser sammen.
Bland de våde ingredienser sammen.
Bland det hele sammen i en af skålene.
Hæld det i en smurt, sukret springform (vend et par spsk. sukker rundt i springformen efter den er smurt)
Bages ved 180 g i ca. 40 min
Jeg kom 100g hvide chokoladeknapper ovenpå kagen lige efter den var taget ud af ovnen og løsnet fra springformen - efter 5 min var de lige til at smøre ud - havde jeg haft nogle kandiserede violer i skuffen var de kommet på
Det tørre
- 100 gram hvedemel
- 100 gram kartoffelmel (eller maizena)
- 200 gram revet marcipan
- 1 spsk. bagepulver
- 200 gram flormelis
- 200 gram smør, smeltet
- 4 æg
- saften fra 1 appelsin
- resterne fra en pakke gløggmix (ca. ½ pakke)
- ca. 50g grofthakkede mandler
Bland de tørre ingredienser sammen.
Bland de våde ingredienser sammen.
Bland det hele sammen i en af skålene.
Hæld det i en smurt, sukret springform (vend et par spsk. sukker rundt i springformen efter den er smurt)
Bages ved 180 g i ca. 40 min
Jeg kom 100g hvide chokoladeknapper ovenpå kagen lige efter den var taget ud af ovnen og løsnet fra springformen - efter 5 min var de lige til at smøre ud - havde jeg haft nogle kandiserede violer i skuffen var de kommet på
Åh, marcipan i kage er det bedste!
SvarSlet- Anne