søndag den 2. november 2014

Brombærcrumble med et hint af pære

Vi var til 50 års fødselsdag for Billund Airport i går - fantastisk fest! Gratis mad og drikke og der var ikke sparet på noget - maden var fra Meyers Madhus, vinene var gode og drinksene flød i rigelige mængder - Vi er selvsagt lidt "trætte" herhjemme i dag. Dog ikke mere træt end at jeg har lavet en brombærcrumble.......




Brombærcrumble med et hint af pære

De syrlige brombær med modspil fra sukker og søde pærer smager dejligt

En pose frosne brombær - aner ikke hvor mange gram, der var - de fyldte en hjertetærteform fra Le Creuset?

2 pærer, skrællet og skåret i tern
Skal fra en økocitron
½tsk kardemomme

En håndfuld smuttede mandler, hakket med en brødknive - ikke for fint¨
150g smeltet smør (Lurpak)
125g sukker
125g havregryn
125g mel
1-2 vaniljesukker
ca. 2 spsk sukker med lidt vanillesukker i - eller 2 spsk hjemmelavet vanillesukker

Fremgangsmåde

Pærerne laves først og røres med kardemomme og citronskal - stilles til side mens crumblen laves.

Det smeltede smør røres med sukker, havregryn, mel og vaniljesukker. 

Smør et tærtefad, hæld pærerne nederst og de frosne brombær øverst - top med crumblen. - det e ren pæn stor portion, så tag ikke den mindste tærteform!

Bages ved 200g i ca. 30 min


Ingen kommentarer:

Send en kommentar