Jeg har længe ville prøve selv at lave æbleskiver. Jeg har købt et elektrisk æbleskiveapparat ved Elgiganten til ca. 200kr.
Jeg har ladet mig inspirere af Valdemarsros opskrift:
5dl mel
1/2tsk salt
2tsk sukker
2tsk kardemomme
1tsk natron
1/2tsk bagepulver
3 æg
5½-6dl kærnemælk
3spsk rapsolie
korn fra vaniljestang - jeg brugte Dr. Oetkers vaniljekværn - ca. 1tsk
Revet skal fra 1 citron
Ganske lidt smør til stegning
Æblestykker og nougat til fyld
Tilbehør; flormelis, sukker, marmelade eller andet
Kom mel, salt, sukker, kardemomme, bagepulver, natron, vaniljekorn og revet citronskal. Del æggene i blommer og hvider. Rør æggeblommerne sammen med kærnemælk og rapsolie. Rør æggeblandingen i de tørre ingredienser.
Lad dejen hvile en halv times tid i køleskabet.
Pisk æggehviderne stive, og vend dem i dejen.
Ca 2 dl af dejen kommes i en plasticpose (der klippes et lille hul i et hjørne) eller i en sprøjtepose.
Varm æbleskivejernet og put en smule smør i hvert hul - mit har teflonbelægning, så jeg brugte næsten ingenting.
Fyld huller 3/4 op - de hæver lidt. Når de er pænt brune på den ene side vendes de op på højkant - mens de står sådan fyldes evt. fyld i - æblestykker eller nougat eller andet ovenpå dette sprøjtes lidt ekstra dej, så bliver de flot runde. Her efter vendes de igen og trykket lidt ned - efter et par minutter er de færdige - jeg holder mine varme i et fad i ovnen ved 50-75 grader, mens jeg laver flere.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar