fredag den 30. januar 2015

Min fars 80'er ret - kylling med tomat/karry/ananas flødesovs

En af min absolutte favoritretter fra min barndom er denne ret. Da min far lavede den i 80'erne var det dog med panerede kalve- eller skinkeschnitzler.

½l fløde (måske kan en kvart liter gøre det ;-)
1 spsk tomatpure
1 dåse ananas i ringe
karry
salt/peber
kyllingebryster

Svits ca. 1 tsk, måske lidt mere, karry i olie på en varm pande. Steg ananasringene i dette til de har lidt stegeskorpe. Læg dem til side.
Brun kyllingebrysterne i olie/karry og læg dem i et ovnfast fad. Svits tomatpureen i resterne af karry/olieblandingen. Hæld fløde ved - spæd op med saft fra ananaserne. Smag til med salt/peber og evt mere karry. Lad det simre lidt.

Hæld sovsen over kyllingebrysterne og top med ananasringene - steg dem i ovnen til kyllingen har fået nok.

Serveres med ris eller savoykålstilbehøret jeg bloggede den anden dag.

Det er virkelig dårlige madbilleder, jeg får taget - jeg ved det godt......

onsdag den 28. januar 2015

Flødedampet savoykål med butter beans, portobellosvampe og mandler

Et bud på et lækker tilbehør;

1 savoykål
2 små eller 1 kæmpe portobellosvamp
1 dåse butter beans
lidt mandler - jeg brugte smuttede hakkede mandler, men ville hellere have flager eller hele
chiliflager
hvidløg
1,5 dl fløde
salt/peber

Striml kålen fint. Varm lidt olie op i en sauterpande, kom et fed knust hvidløg og lidt chiliflager i. kom kålen ved og lad det svitse lidt, hæld fløden ved. Lad det dampe i nogle minutter, Skær svampene i skiver og kom dem i sammen med en dåse butter beans. Lad det stå til kålen har den ønskede konsistens. Hæld ristede mandler i. Smag til med salt og peber


mandag den 26. januar 2015

Portobellosvampeburgere med en anderledes sammensætning af fyld

Jeg har forsøgt mig udi burgere med "brød" af portobellosvampe. Uhm bestemt ikke sidste gang
Fyldet var et lidt underligt mix af det jeg bedst kan lidt; guacamole, bløde løg, ananasringe stegt i lidt karry/olie og cheddarost.

Jeg lavede oksebøfferne med et æg og lidt ketchup/sennep og engelsk sovs (Worchester sauce) samt salt/peber.

Svampene lagde jeg i et fad og stillede dem i ovnen i ca 10 min ved 200g. Det sidste minuts tid kom jeg en skive ost på.





lørdag den 24. januar 2015

Hasselnødder i honning - topping og tilbehør

Jeg bagte en chokoladekage i dag. I ovnen sammen med kom jeg et ildfast fad med hasselnødder. Kagen og nødderne blev færdige på samme tid. Kom nødderne i et rent viskestykke. Gnid godt så skallerne ryger af. Forvent ikke at du får det hele af.
Kom nødderne i skoldede tørre glas og overhæld med flydende honning - jeg brugte akaciehonning. 
Slå bundene i bordet et par gange, så ryger honningen til bunds ;-)

De er super lækre på græsk yoghurt eller som tilbehør til ost. 

Har allerede spist to portioner græsk yoghurt med honningnødderne......og to stykker chokoladekage...... 



lørdag den 17. januar 2015

Facebookgruppe med Moppelopper

Jeg har en facebookgruppe med mine lopper - kig gerne derind om der kunne være noget, der fristede.

Moppeloppes facebookgruppe med lopper

Der er alt muligt - keramik, tinsager, legetøj, spil etc. - se mere under etikken Loppefund















torsdag den 8. januar 2015

Rodfrugtsgratin med en snert af en rest svinekam

Vi fik denne lækre gratin til aftensmad - jeg havde et stykke flæskesteg i fryseren som jeg skar i skiver og kom ved - det var kamsteg, som godt kan blive lidt tørt ved genopvarmning, men på denne måde forblev den moist og lækker

1 porre i fine strimler
3 gulerødder revet
2 pastinakker revet
1/3 knoldselleri revet
1 løg i fine strimler
2 fed hvidløg
Parmasanost
1/4 piskefløde (fedtfattigere alternativer kan sikkert bruges)
2 dl vand
salt/peber

Gør grøntsagerne klar og kom dem i en skål - bland dem godt og krydr god med salt og peber - kom det i et smurt fad og hæld fløde/vandblandingen over - drys med friskrevet parmasanost

Bages i ovnen ved 200g i ca. 30min eller til grøntsager er møre - rør evt. et par gange

Jeg kom nogle skiver svinekam ovenpå grøntsagerne og gemte stykkerne under noget af grøntsags/flødeblandingen, så det ikke blev tørt. Bages yderligere ca. 10 min.

Vi fik bare grønne bønner til - lækkert og enkelt







tirsdag den 6. januar 2015

Efter jul (-e) pynt

Kugler og nisser er pakket væk, men vinteren er her stadig.....




mandag den 5. januar 2015

Lopper fra Ærø

Jeg var en smut i Røde Kors butikken i Ærøskøbing under vores nytårsferie på øen.
Fandt disse småting;

Tin sager 
Lille keramikskål med hældetud og en sød skæv facon
Små Lis Holmegaardsglas til min aften Bailey ;-)




søndag den 4. januar 2015

En glad samler

Jeg har netop været i den lokale genbrugs og ganske tilfældigt, falder jeg over en kaffedåse som jeg manglede i min samling - JUBIIIIII


Dåserne er illustreret af Mette Rehne i starten 2000'erne. Det var Netto, der havde dem. Temaerne for de enkelte dåser er tigre, elefanter og løve. Der er vist også en H. C. Andersen serie - den må jeg vist igang med nu.

Sådan steges bacon nemt i ovnen uden sprøjt

Jeg snakkede med en veninde den anden dag og blev helt forundret over, at hun ikke kendte denne teknik, så jeg tænkte at andre kunne få glæde af den her;

Læg baconskiverne på en bageplade beklædt med bagepapir - læg et tilsvarende stykke papir ovenpå og steg det i ovnen ved 200g - ca. 10 min



lørdag den 3. januar 2015

Grønsagsfrittata - quiche - æggekage - kært barn har mange navne

Denne frittata er nem at lave og sund - ingen stivelse.

1 løg
1 rød peber
1-2 fed hvidløg
ca. 100g baby spinat
1/6 hvidkålshoved
5 hele æg
2 æggehvider
7 spsk. mælk
En lille smule ost - jeg brugte cheddar
krydderi efter smag - jeg brugte koriander og chili
salt/peber

Løget og peberen skives, hvidløget hakkes groft - det sauteres på en pande. Spinaten tilsættes og skal lige "slås"ned. Hvidkålet strimles og kommes ved - det sauterer til kålen er mør. Jeg krydrer både grøntsagsblandingen og æggeblandingen.
Æggene og hviderne piskes sammen med mælken.
Grøntsagerne kommes i et smurt fad, kom osten over og derefter æggeblandingen.

Den bages ved 200g i ca. 30 min





torsdag den 1. januar 2015

Lækker oliventapanade

Som appetizer nytårsaften fik vi en lækker tapanade på sorte oliven. Ca 5-6 dl oliven, 1 fed hvidløg, salt, citronsaft og olivenolie.
Blend olivenerne med hvidløget og spæd til med olien til det har en passende konsistens - jeg synes personligt at den gerne må være lidt grov idet. Smag til med salt og citron.
Næste gang vil jeg tilføje kapers, men jeg havde ikke nogen denne gang.