lørdag den 27. oktober 2012

Rødbedesalat

Jeg har egentlig aldrig været vild med rå rødbede, men de seneste år er jeg alligevel blevet omvendt (eller voksen?).

Jeg river 2-3 store rødbeder, laver en dressing af 2 dele olie til 1 del citron/vineddike + lidt salt samt sukker og derudover kan jeg godt lide et fed presset hvidløg (det tager nok lidt af rødbedesmagen ;-))

Lad det hvile lidt eller spis det med det samme! Kom evt æble, melon eller andet i samt evt. ristede græskarkerner eller sesamfrø - jeg har også engang lavet en med kommen i, det gav en anderledes smag som ikke var helt ringe, men det kræver at man er til kommen (jeg ELSKER det og mine børn er opflasket med kommensboller!)

Apropos kommen så kom min afdøde mormor engang til at putte kommen i en kiksekage (!?!) Det var ikke vellykket.....

fredag den 19. oktober 2012

5 års fødselsdag med en kage fra åens bund

Mit yngste barn blev 5 år i onsdags.....helt utroligt som tiden bare går og går! "Mor, er jeg også din lille Johan når jeg er 105 år?" - selvfølgelig er du det! Ikke nogen snak om at hverken han og helt sikkert ikke jeg er på denne jord til den den tid, døden er nemlig et faktum, som han er blevet mere bevidst om på det seneste, og det er da skræmmende, at vi engang skal herfra og ikke være sammen mere :-/ Når det så er sagt så blev min tip-tip-oldefar Niels Nielsen faktisk 107 år og min oldemors søster døde for et par år siden 105 år gammel!
Vi havde sat vækkeuret til kl.7, så vi kunne fejre fødselaren på sengen som vi plejer, men 6.40 kunne vi høre en lille fyr der fnisede inde fra sin seng og så måtte vi op og vække de andre inden vi med flag og sang kom ind til den lille fyr, der sov rævesøvn :-)

Mine drenge pyntede kagen en tidlig morgenstund. Der blev fortalt historier mens der blev pyntet og den blå glasur blev til vand og drengen på kagen blev udstyret med en fiskestang og "håret" blev til tang - og så endte det med associationer til dengang vi endte i Starup å under vores kanotur i sommer ;-)tøjtørring efter vi røg ud af kanoen
Vi har holdt FERIE! Vi har intet bedrævet udover selvfølgelig fødselsdagsfejring og så en enkelt biotur (Far til fire til søs) i går - sådan skal en ferie være i følge min mening, vi har en travl hverdag, så en ferie skal være, dér hvor man er i nattøj hele dagen og laver lige det man har lyst til, for mit vedkommende at læse en masse bøger og hygge med ungerne - min teenagerdatter er ikke altid helt enig, hvilket er forståeligt nok, men lige netop denne ferie har der ikke været de store protester???

lørdag den 13. oktober 2012

De sejeste unger og en ny brugt stol

Jeg stod ude på ruten til mit arbejdes (og alle andre skolers) årlige motionsløb  - jeg stor FRØS mens alle de seje unger igen og igen kom forbi mig - ruten var 2,2km og man skulle rundt minimum 2 gange, men en del tog både 3, 4, 5, 6, 7 og 8 runder! Mine egne unger var også ultra seje. Ham på knap 8 år tilbagelagde 16 km og min 14-årige seje tøs løb 4 km og svømmede 3200m!

 
Vedkommende der har lavet diplomerne glædede sig vist til jul ;-)
 
Jeg faldt over en rigtig læse-lænestol på DBA.dk - 250kr, det kunne min pengepung lige klare! Katten er ved at indvie den :-)
 
 
Dagene går meget hurtigt - arbejde, studier og lidt tid til familien - vi skal i den grad vænne os til at jeg ikke går hjemme længere!