lørdag den 22. september 2012

Når loppefundene finder en plads herhjemme....

Hmmmm det går ofte sådan at de loppefund, der egentlig er beregnet til videresalg, ender herhjemme - i bund og grund jo fordi jeg køber ting jeg ofte selv kan li.....jeg forsøger dog at få luget lidt ud en gang imellem. Disse to ting fandt jeg på sidste weekends loppemarked:

Jeg synes "håret" er blevet vellykket - der er da tale om strithår!

Tavlen er til hjemmets moder, der KAN komme til at glemme ting.....så kan faderen jo lige skrive en besked til hende den glemsomme - han ville i øvrigt hellere have et spejl.....øh not! Vi har skiftet et kæmpe afsyret (sko-)skab ud med to små skoskabe - det gav lige dobbelt så stor entree....næsten ;-) Det betød også at vi måtte luge ud i bunken af sko, og der er således grobund for indkøb af nye......mener moderen i huset!

I aften er der Markeds Sensommerfest i byen, vi fejrer at Vorbasse Marked er vel overstået. For nogle år siden ændrede man navnet, bl.a. fordi tilslutningen var dalende.....jeg kalder det nu stadig Markedsfest, det er jo det, det er! Hele familien skal afsted i år, vi plejer at tage afsted alene og have tømmermænd dagen efter, men vi har været så meget afsted på det sidste og kunne ikke finde barnepige, det glæder vi os til at prøve, der er disko og aktiviteter til de mindste og hvis man lyster, så er svømmehallen åben en times tid.

Jeg er kommet på fuld tid, da jeg har en kollega, der er bukket under for presset. Så med studiet oveni forudseer jeg et presset efterår og vinter, jeg vil forsøge at være meget organiseret!

tirsdag den 18. september 2012

Weekendens loppefund og blodrøde hindbær fra haven

I lørdags hjalp min datter og jeg til et stort velgørenheds loppemarked i Billund. Vi stod for de lokale spejdere og tjente således en skilling til dem - vi er gode til foreningslivet herude i Vorbasse og pga alle de frivillige hænder og selvfølgelig vores årlige marked, er kontingenterne til fritidsinteresser ca. 50% af hvad man betaler i andre byer - og så hygger vi os med at hjælpe til i forskellige sammenhænge - jeg gør i al fald!

Jeg fandt disse lopper efter at loppemarkedet fra forbi - der må alle hjælperne tage hvad de vil have ganske kvit og frit!

En gammel tavle
Helt nyt fransk stentøj
Søholm væghængt lysestage
Urtepotteskjuler
Briolegetøj - nyt! Passer til togskinnerne
Diverse dåser
En lille musikuro

Jeg har ikke set Brio-tingen før - men det er fedt den passer til togskinnerne som den mindste stadig finder frem engang i mellem.

Jeg har fuldt skema alle dage i denne uge, pånær i dag hvor jeg ikke kunne pga. en massørtid. Så der er nok at se til.....

I haven er der gang i hindbærene - jeg fandt en lille skålfuld i dag - Uhmmm. Jeg drømmer i øjeblikket om en svampetur med én der ved noget om det......En Mr. Happy (?) sparegris
Jeg kan simpelthen ikke finde ud af at opstille billederne pænt!!!!! Undskylder på forhånd!
 

tirsdag den 11. september 2012

Blomster, smoothie og hjemmelavet tomatsuppe

sensommerblomster fra haven


Jeg forsøger jo at leve lidt sundere i øjeblikket og det går over al forventning. Jeg har dog tit krise om eftermiddagen og efter aftensmaden. Jeg laver nogen gange en smoothie, det hjælper. Bare frosne bær, evt en banan, lidt mælk og så nogen gange et drys lakridspulver. UhmmmmVores drivhus bugner af tomater og selvom jeg slæber med på lærerværelset, så har vi stadig i overflod! I går lavede jeg tomatsuppe

1 skål tomater - skæres i tern
1 løg - hakkes
3 fed hvisløg - bare i grov stykker
vand - så det knap dækker
Bouillon eller fond - jeg bruger Herbamare
1 flaske Creme fine 7%
små suppehorn

Løgene klares i olie, tomater og vand/boullion hældes ved det simrer i 30-45min, det blendes med en stavblender, jeg kom det lige igennem en sigte da min mand er lidt "kerne-sart"!, tilbage i gryden og creme fine hældes i - suppehorn kommes i og suppen er færdig, når pastaen er klar.
De andre fik ostebrød til. Brød, ost og paprika.

lørdag den 8. september 2012

Loppefund og ny fredagspizza

Vores lokale håndboldafdeling holdte deres årlige loppemarked i dag - jeg fandt disse Disneybøger til 5kr pr. stk., de vækker minder, specielt Sommerbogen med Robin Hood - åhhh mindes stadig når den kom i starten af sommerferien, det var bare skønt :-) (Beklager at de vender forkert....) Jeg købte også nogle knaldromaner, man behøves ikke tænke så meget, når man læser dem, hvilket er rart i perioder med meget på programmet.


I går stod der som vanligt hjemmelavet fredagspizza på menuen - jeg har fået en ny variant med bløde løg og en god stærk ost Uhm.....og så laver jeg altid ekstra dej, så er der til pizzasnegle eller pølsehorn til fryseren.

fredag den 7. september 2012

At flyve med Ryanair....

Der er mange, der brokker sig over Ryanair og deres service. Man skal tjekke ind online hjemmefra, hvis ikke man har styr på det koster det vist 400kr - SÅDAN ER DET BARE! Det nytter da ikke noget at brokke sig over det? Læs reglerne. Ja det er irreterende at det koster en bondegård at tjekke bagage ind, meeeeeen omvendt så koster selve billetten en brøkdel af mange andre flyselskaber. Ja, der er sjældent rent ombord - men billetten var billig, jeg forventer i al fald ikke luksus eller lignende, når jeg betaler 450kr for en return rejse til London? Ja det er dyrt at købe drikkevarer og snacks ombord - så lad vær! Osv. osv.

Fik jeg nævnt, at jeg i slutningen af oktober rejser med en veninde og min datter til London? Med Ryanair? Bare fordi vi kan og fordi det er billigt!