lørdag den 21. april 2012

Lokkerne er faldet og lopper er fundet

I går blev der klippet mindst en halv meter hår af mig - jeg er ganz kort og om et øjeblik skal jeg ned til frisøren igen, fordi jeg ikke synes det er kort nok!


I torsdag nåede jeg i et par genbrugsbutikker. Jeg fandt guld synes jeg og får specielt svært ved at skille mig af med den blå vase og sukker/fløde sættet tror jeg også blvier herhjemme. Lampen og den blå vase var halv peberet - Røde Kors i Egtved er generelt dyre, specielt med deres møbler, jeg synes genbrugsbutikker selvfølgelig skal tjene gode penge, jeg er selv frivillig i vores lokale røde Kors butik, men de skal passe på ikke at blive antikvitetsdyre (det er vist ikke et ord :-/)Den sidste modulopgave er afleveret til seminariet - forude venter kun eksamen!!!!!!!!!

fredag den 20. april 2012

Affaldsindsamling og økologi!

Vi har haft fokus på affaldsindsamling i min 2. klasse i den forgangne uge. I går var vi så ude og samle skrald - og heldigvis for det! Der lå så meget l..... I tror det var løgn - selv en plastikpose med en hundelort i?! Eleverne har gået vældig meget op i og har især været optaget af en artikel om dødsfælder i naturen - altså om hvordan det affald vi mennesker smider i naturen, kan betyde døden for dyrene - ikke på lang sigt ved forurening, men herognu ved at de får glasskår i poterne, spiser stykker af dåser, der er blevet knust, hænger fast i snore og lignende, olierester, kemikalier etc. En kollega, som hjalp med sorteringen, synes den vinkel var noget pjat og ville ikke nævnes i forbindelse med en artikel, jeg skriver til vores lokalavis. Der var også naturlige dødsfælder rundt om i naturen! Jo men de er jo naturlige modsat dem mennesket tilfører? Ok, det respekterer jeg selvfølgelig, men forstår ikke helt synspunktet?
Vi gik kun en lille kilometer, men fandt SÅ meget skræmmende affald!Vi er begyndt at få måltidskasser fra Aarstiderne. Aftensmad til 4 personer i 4 dage - den 1. uge gik det rigtig godt og vi glæder os til den næste - ingen panikbeslutninger lige inden spisetid og der er rigeligt med mad  - vi har fået rester 2 gange! Så det blev til aftensmad i 6 dage!!! Til den nette sum af 625kr pr. uge - og så er det økologisk!!!fredag den 13. april 2012

Noget er forsvundet fra min stue.....

Nogen der kan gætte hvad der er forsvundet?

Jeps jeg har fjernet fjernsynet, eller husalteret som det næsten var blevet, fra vores stue - og alle er alligevel endt derinde, så er der enten spillet PC, tegnet eller læst! Det skal lige tilføjes at huset rummer yderligere 3 stk. TV, så jeg er ikke totalt brutal ;-) Selv min mor som skulle passe ungerne mens vi handlede i Tyskland til konfirmation, endte med at blive i sofaen og læse! Jo jo indtil videre er planen lykkedes......må nok ty til ét af de andre på søndag kl. 20, når der kommer Downton Abbey!

Skal på seminariet i Odense i dag fra 15-20 - heldigvis henter min mand mig og så suser vi i Ikea og køber lidt småting.

onsdag den 11. april 2012

Det var kattens......en Kähler vases endelige :-(

Dette syn mødte mig da jeg kom hjem i går - jeg havde bænket mig med en rugbrødsmad og havde kvidret nogle minutter med en kær veninde, da jeg opdagede miseren;


Den fine julegave var smadret - katten havde opdaget noget spændende ude på vejen og var kravlet op i vindueskammen, hvor der altså ikke var plads til både Kähler og kat :-( Den var altså i bad standing - katten altså......

Meeeeen det varede nu ikke længe, for den var nu så sød som den lå der i min nyerhvervede genbrugsstol.


 Min mand og jeg var i Midtjylland efter denne lænestol og køberen synes vi så bekendt ud - så jeg sætter et eftersøgningsarbejde igang og finder, gennem google ud af, at vi IKKE kender kvinden, men til gengæld opdagede jeg hendes lidt triste skæbne; hun havde mistet et barn halvvejs i graviditeten og efterfølgende fået et andet barn, som så mister livet efter nogle år pga. sygdom - hun boede nu alene i en lille lejlighed efter en skilsmisse fra drengenes far......hun søgte kirken og deltog i mange sociale arrangementer. Jeg skulle aldrig have googlet hendes navn!

mandag den 9. april 2012

Så er det snart retur til hverdagen

Forrige torsdag da jeg kunne gå på påskeferie, virkede det som om at der var en evighed til vi skulle starte igen, men nu er det nu - i morgen melder hverdagen.....jeg føler mig ingenlunde parat, synes kun jeg nåede en  brøkdel af det jeg skulle.....

Vi startede ferien med en gang kondi-bingo - det synes drengene var sjovt og vi endte med at gå små 5km, det er temmelig langt for små 4-årige ben, men han klarede det i stiv arm, selvom det blæste en pelikan. Efter turen var der arrangeret varm kakao og hjemmebagte boller - dejligt. Drengene høstede hver et påskeæg, så turen var ikke helt forgæves....Ferien er blevet brugt til at prøve at lave tartelletter  med høns i asparges - det gik rimelig godt, selvom jeg fik at vide at de nu altså ikke smagte lige så godt som Olde-Lillis ;-)


Jeg har delt gode øller med min husbond - denne her er én af mine favoritter, 4,95 i Superbrugsen!

Vi har bagt kanelsnegle og lavet snobrød med pølser over bål i haven, som er gjort mere eller mindre klar til konfirmationen.
Far og søn står for remouncen til sneglene

Vi har sat kovetten i vores lokale krigshavn, med laug, sang og en brændevin. Ungerne kunne fiske/fange ænder hvor der stod et nummer på, hvorefter et af numrene blev råbt op og vinderen fik et gavekort på 3000kr til Lalandia - vindernummeret var 144, Johan havde nr. 143!
Ellers har vi været til påskefrokost, geocachet, gjort rent, læst bøger, set film, lavet noget arbejde etc. Nu starter hverdagen - kom an!