fredag den 30. marts 2012

Påskeferie og forårsblomster

Jeg fik påskeferie igår efter en dejlig dag med påskefrokost med mine 27 elever og 20 af deres forældre/bedsteforældre. Jeg skal ikke have dem længere end til sommerferien, og det bliver da lidt vemodigt at skulle give dem videre - jeg var med fra deres 1. skoledag i børnehaveklassen, hvor jeg var børnehaveklasseleder, inden jeg fik udfordringen som lærer, omvendt så tror jeg, at det er godt for dem rent fagligt, at der kommer nogle nye øjne på dem. I går aftes hygge jeg med mine kollegaer på en cafe i Vejle - det sker alt for sjældent, men faktisk så var vi jo også afsted til generalforsamling i fredags - det løfter lige stemningen, så man socialiserer på en anden måde en vanligt på lærerværelset, hvor det ofte bliver pædagogiske ting, der bliver diskuteret.

Jeg skulle besøge en dejlig kollega, der er blevet opereret. Hun skulle have en buket fra kollegaerne - i sidste sekund kom jeg i tanke om, at hun og familien skal til Disneyland i morgen i 6 dage, så det var temmelig begrænset hvor meget hun ville nå at nyde buketten, så jeg sms'ede om hun hellere ville have pengene til en buket, når hun kommer hjem igen og den var hun helt med på - det betød, at den fine buket jeg havde købt blev hjemme hos mig! Det var bestemt ikke det værste der kunne ske!

Min stjernemagnolie er sprunget ud - desværre blæser det en pelikan og de har varslet nattefrost, så fornøjelsen bliver kort - den er købt for et gavekort vi fik til vores bryllup, så den er et dejligt minde.


fredag den 23. marts 2012

Fredagsmenuen

Herhjemme har vi tradition for hjemmelavet pizza om fredagen - alle har deres egen specielle variant. Én vil ikke have tomatsovs, én ingen ost, én ingen pepperoni osv. Jeg har altid fået tomatsovs med chili, frisk mozzarella og basilikum samt rød peber - en opskrift helt tilbage fra de første Isabella Smith tvprogrammer. Jeg har dog fået en ny variant; pesto eller tomatsovs, kartofler i skiver, feta eller cheddarost og til sidst rosmarin uhmmmmm min mand snupper altid et stykke af min! En anden tradition er fredagssnolder ;-) denne SKAL indeholde et Kinderæg til hver (barn!).

Inden den har været en tur i ovnenMin bil er kaputski! På vej til job den anden dag gik den pludselig i stå - en sprungen tandrem = dyr regning! Nu er fyret, ovnen og bilmotoren gået - nu synes jeg vi har taget vores del! På den positive side var vi noget så kedeligt som til pensionsoversigtsmøde i banken i går og de sagde: " de sjældent havde set unge mennesker, der var så godt dækket ind " - jeg blev mest smigret over vi blev betegnet som unge mennesker ;-) Jeg klager som lærer bestemt hverken over løn eller pension - men jeg synes de presser arbejdstidscitronen i øjeblikket, så jeg vil nyde en aften med mine kollegaer til generalforsamlig i vores fagforening og håbe at der kommer nogle i toppen, der tør og kan udfordre det kommunale maskineri!

I morgen står den på Krimimesse i Horsens, uhhhhhjeg glæder mig til Jussi, Elsebeth, Sara, Anna G. og alle de andre

http://horsensbibliotek.dk/krimiblog/

God fredag til jer alle

fredag den 9. marts 2012

Konfirmationsindkøb og en yndlingsret

Så er konfirmandindens tøj til den store dag klar! Yes - check :-)
Sølvsandal fra Asos, de passer så fint til hendes gudindeinspirerede kjole
Når nu der alligevel skulle sendes noget hjem til husstanden, så kunne de her lige komme med ;-)
 (At det var fragtfrit er en mindre detalje...)
Jeg glemmer altid at tage billeder af den mad jeg laver. Men så tænkte jeg at jeg kunne tage ét af opskriften! Dette er en af mine favoritter. Jeg havde hævet den ud af et ugeblad (for 10 år siden), men den kom bare ind i mappen med alle de andre. Nogle måneder efter holdte min veninde 25 års fødselsdag og der serverede hun retten - jeg skyndte mig at hive den frem og den er lavet mange gange siden.

Vi har kæmpet med sygdom herhjemme. Jeg måtte overgive mig i tirsdag, og er først nu ved at komme ovenpå igen. I går morges opdagede jeg så at min yngste havde fået skoldkopper! Men han er nu supergod til at have "Koldkopper", som han siger. Han er ikke specielt påvirket - det er fedt nok, når nu moderen ikke er på toppen

søndag den 4. marts 2012

Studier og lopper

Dagen i dag er blevet tilbragt på Jelling Seminarium - skoleåret er ved at rinde ud og inden længe står den som bekendt på eksamen, eller det vil sige der er endnu et 3-4 måneder, men lidt bagud er man vel altid ;-)


Jeg fandt lidt nye lopper i torsdags blandt andet denne lille dåse og et sjovt påskefad fra det norske Figgio porcelæn.


Rasmus Nøhr koncerten i torsdags var rigtig god - jeg kan kun anbefale ham. I Vejle i byparken bliver der i august holdt 3 koncerter og hvis man køber billet til alle tre, så koster de kun 300kr! Se mere her
http://vejlemusikteater.dk/sommerkoncerter_byparken.Forestillinger.15.aspx?recordid15=132