fredag den 28. oktober 2011

En vældig leg og et lille minde om sommeren

Min 4-årige fik modellervoks i fødselsdagsgave og der er rigtig blevet modelleret! De har hygget sig og nu er der voks i hele stuen ;-)
En 4-årig Spidermanfødselar
Min datter har skåret græskarlanterner - jeg synes de er rigtig fine, både roen og græskaret. Jeg har lige undervist 5. og 6. klasse om historien om Jack O'lantern - vældig fascinerende.

I morgen skal jeg have plantet nogle flere tulipanløg, både i en whiskeytønde og i de to zinkbaljer på billedet, i dem skal der nu ikke tulipanløg, men vibeæg - jeg håber de står flot til min datters konfirmation.
Jeg faldt over denne svane ude i min forhave, blandt alt det visne står denne ene ærteblomst - det er da lidt smukt og lidt vemodigt.

fredag den 21. oktober 2011

Efterårshygge

Vi holder efterårsferie herhjemme. I onsdags var vi en tur i Legoland - vi havde børnefribilletter fra Mcdonalds og fra en tysk hjemmeside printede vi en kupon ud, der gav 2 voksenbilletter til 1 billets pris, så det gik ikke så galt. Det var SUPER koldt, og det både haglede og tordnede, men ungerne hyggede sig rigtig meget :-)


I dag har vi geocachet - vi fandt 4! Det var en dejlig tur rundt i vores lokalsamfund og vi havde taget varm kakao med i termokanden, som vi hyggede med - jeg kan varmt anbefale at geocache med familien - man er udenfor, man er sammen og det er ligesom en skattejagt. Min mand grinte af mig, da jeg i dag fandt en temmelig svær cache og da jeg endelig fik øje på den inde i en tæt skov, spænende jeg over til den - min mand mente ikke at cachen løb nogen steder....jeg blev bare så glad og ivrig :-) Vi bruger mit løbeur - et Garmin Forerunner 405 som GPS


Billedet er IKKE fra i dag - det er ikke just t-shirt vejr....

søndag den 16. oktober 2011

psssst......så er gaverne klar!

Min yngste søn bliver 4 år i morgen......puha hvor tiden går hurtigt! I dag mødte vi ungernes kusine, der er en uge gammel - dét er hårdt arbejde, jeg savner engang imellem duften af baby og den der symbiose, man har med sit spæde barn, men jeg mangler ikke de søvnløse nætter og alt det andet hårde arbejde, babyer involverer. Jeg nyder at mine unger er ved at være store og at vi kan gøre nogle anderledes ting, end da de var små.
Ham fødselsdagsbarnet rystede lige et lille rim ud af ærmet den anden dag; "Har du ondt i mavsen, så ring til Clausen!" - det er sgu da temmelig sejt!

Jeg var på Koldinghus for en måneds tid siden, der faldt jeg over Jørgen Clevins bøger om Strudsen Rasmus, de er lånt utallige gange på biblioteket, de er nu pakket ind og klar til at Johan åbner pakken i morgen.

Jeg bliver nostalgisk på mine børns fødselsdage - lige nu tænker jeg tilbage på denne aften for 4 år siden - jeg gik fra 2-9cm åben på en times tid og derefter tog den sidste cm 4 (!) timer - MED pressetrang! Han arriverede først lidt over 2 d. 17/10 - men skøn, det var og er han.

lørdag den 15. oktober 2011

Frostens værk

Så gik dahliaerne ned for frosten! De har haft en lang sæson, så i løbet af ugen skal de graves op og have lov til at slappe af indtil foråret.

Puha skal lige vende mig til frost på forruden om morgenen.....Vi har efterårsferie herhjemme - vi skal SLAPPE af og "bare" en enkelt dag i Legoland. Mandag har min yngste søn 4-års fødselsdag og dét er der én, der glæder sig til ;-) Han ved bare ikke, hvad han ønsker sig!
Den sidste uges tid har været lidt travl. Jeg har bl.a. været det "friske unge pust" til en slægtforskningsaften (jeg ved godt, jeg er lidt en nørd!), hvor jeg fortalte om det program jeg bruger til formålet, min mand har været til sin første landskamp, min datter har øvet og opført skuespil, vi har alle været til skolefest og fredag hvor jeg normalt har fri, havde jeg vikartimer i børnehaveklassen. Min datter tog så afsted til gymnastiklederkursus i går og kommer først hjem tirsdag....hun havde lige løbet 12,5km til motionsløbet forinden. Min søn, der går i børnehaveklasse løb 11km! Jeg synes godt nok mine unger er seje!!!
En forfrossen løvemund
Den irske klokke ringer ikke mere i år
Tigerliljen ser lidt ynkelig ud nu
Ruculasalaten med rimfrost

søndag den 9. oktober 2011

Fiasko og så alligevel ikke

Der kom ca. 6 kunder til vores loppemarked......det var temmelig meget arbejde i forhold til! Men hyggeligt var det alligevel :-) Vi prøver igen til vores lokale julemarked.....
Min snart 4-årige søn kom hjem fra en børnefødselsdag og var meget insisterende; "Mor, du skal tage et billede af mig og min kage!" og det gjorde mor selvfølgelig :-)

søndag den 2. oktober 2011

En smut i søstrene Grene....

Min mand hader når jeg annoncerer at jeg lige kører en smut i storcentret i Kolding.....forstå ham hvem der kan! Nej, jeg forstår godt hans bekymring - nogen gange kommer der mere med hjem end andre ;-)

I dag købte jeg masser af tulipanløg i Bilka - de havde godt nok Claus Dalbys udvalg på tilbud, men deres "Storkøb" var stadig billigere og det var de samme sorter. Jeg kom hjem med ca. 250......og i morgen kommer der en kasse fra Frøbutikken.dk med endnu flere løg - de skal i jorden nu, så de er klar til at stå flotte d. 29. april 2012, når min dejlige datter skal konfirmeres. Der skal være tulipaner OVERALT!

I søstrene Grene købte jeg bl.a. nogle skåle - jeg havde læst Miss Muffins indlæg om nogle skåle hun havde købt, så jeg måtte lige ud og se dem i butikken - jeg faldt for de creme/hvide. 10kr for de små og 25kr for de store!
Derudover røg der lidt gavepapir i kurven og de klassiske åkandelysestager samt en lille vase


Jeg køber små gaver til pakkekalenderen over hele året. Så er det meget nemmere, når jeg når midten af november og lige skal have det sidste på plads. Det er efterhånden 3*24 pakker jeg skal have klar - overvejer at indføre reglen om, at når man er konfirmeret, så stopper pakkekalenderen, men jeg kan bare godt selv huske, hvor fedt det var at stå op i december og åbne en lille pakke hver morgen.....tit er der bare et lille viskelæder, blyant, pixibog eller lignende, der kan også være strømper og hårbånd og om lørdagen er der ofte en billig DVD eller lignende. Jeg faldt over et tilbud i Bilka, hvor man fik 10 ting for 100kr. Der var både ansigtsmasker og showergel samt deodorant fra GOSH, så det er nok lige noget for den store ;-) Jeg har også været i genbrugsbutikker og fundet ex. hele serien med Det lille hus på Prærien eller ligende, så bliver det ikke så dyrt. Jeg nyder at gå og finde disse små gaver - det skal være billige, men alligevel spændende og gode gaver.

Vi gør klar til en tur til Grene Sande og til lidt geocaching....

lørdag den 1. oktober 2011

Bålmad i det skønneste efterårsvejr

1. oktober og hvilket vejr! Skønt. Vi har lavet bål i haven og tilberedte frokosten over bålet. Skvalderkålssuppe med snobrød - ikke så ringe endda. Vi havde besøg af "Olderne" og Momse - de andre var forhindret af at jagten jo går ind i dag.
Suppen bestod af gulerødder, løg, bacontern, bouillon og skvalderkål. Der er, for mig, noget helt specielt over duften af bål, røg og mad tilberedt over bål - jeg bliver så glad, don't know why?
Vi brugte det sidste dej til at bage et franskbrød på grillen, vi er nye gasgrillejere, dét er altså nemt!

Efter frokosten gik vi på geocaching - vi fandt cachen nede ved "Æ gaaedhus" - selvom GPS'en blev forvirret, da der var nogle høje træer i nærheden. I går fandt vi én ved kirken, den var nem nok - geocaching er den nye dille herhjemme - se mere på http://www.geocaching.com/


Håber I har nydt solskinnet ligeså meget som min familie og mig :-)