fredag den 29. juli 2011

Loppefund

Jeg har været på Brørup Marked med min søde svigermor idag. Der var SÅ mange mennesker! Jeg var heldigt at finde 2 store sæt playmobil og en Turtles bil til mine drenge samt en zinkbalje til mig selv. 175kr for legesagerne (Der var en papkasse og en plastikpose fuld) og 150 for baljen. Bagefter var vi i en genbrugsbutik, der fandt jeg et Bing & Grøndahl sukker/fløde sæt (Henrik Stellet) til 50kr! Det var et fund, det vil blive solgt til næste års Vorbasse Marked.
Vi fandt lige en sidste genbrugsbutik og der faldt jeg over to keramikvaser til 20 kr stykket. En Jasba og en Strehler...de vil blive solgt for noget mere i min lille "butik" ;-)
 
jeg ved da ikke, hvad jeg skal gøre med alt det jeg når at finde inden næste års marked...

Til sidst lige et lille billede af Ib :-)


torsdag den 28. juli 2011

Det var så lidt mht. vejret i går ;-)

Jeg fyldte 34 år i går og hvilken dag at have fødselsdag på! Vejret var jo fantastisk. Jeg nød en stille og rolig dag herhjemme med ungerne, manden var på job. Om aftenen tog vi på Bones med mine forældre - fødselsdagsbarnet spiste gratis ;-) Dog bar besøget lidt for meget præg af, at der var meget travlt, lidt ærgeligt. Bagefter fik vi italiensk is uhmmmmm og vi kunne sidde udenfor og nyde den.

Jeg fik min fødselsdagsgave tidligere på sommeren, nemlig et bålsæt fra Bonfire som jeg er meget glad for. Min mand mente dog, jeg skulle have lidt på selve dagen, så han havde en fin buket med hjem :-) Dejligt jeg elsker jo blomster og specielt det søde kort blev jeg rigtig glad for.


Den fine buket - forstår ikke helt kompositionen i buketten?onsdag den 27. juli 2011

Sommerbuketter

Jeg elsker at kunne tage buketter ind fra haven og at kunne give hjemmelavede buketter. Derfor forsøger jeg at have mange forskellige blomster i min have, blomster der gør sig godt i buketter. Én af mine favoritter er pragtrølliken, den lyser flot op med sin gule farve og den har en god "fast" overflade.

En anden fantastisk buketblomst er Mandstroen. Når den er flottest har den et helt isblåt skær.


Jeg plantede nogle solhat sidste år og endnu er der ikke nok til tage ind til buketter, så jeg nyder dem ude i bedet istedet.

Der er en mandstro, der lige har sneget sig ind på solhatten - men de klæ'r nu også hinanden :-)

tirsdag den 26. juli 2011

Sensommerhaven

Det er vel sensommer allerede - puha hvor tiden går! I morgen er det min fødselsdag, jeg er begyndt at fortrænge hvor mange år, jeg bliver.....stoppede med at tælle, da jeg blev 29 ;-)
I drivhuset går det stille og roligt fremad; der er mange og store tomater, nu mangler vi bare at de bliver røde, basilikummen står og venter på dem ;-)

Der er enkelte vindruer, der er ved at blive modne - de skulle gerne nå det til d. 6/8....men det tror jeg også de gør. Da jeg blev 29 og ca 12 måneder (!), skulle vi bruge druerne til dessertbordet til min fest og det tegnede rigtig godt, der var mange druer, de var modne og rigtig søde......desværre glemte jeg at lukke døren til drivhuset, og da jeg på et tidspunkt kigger ind, er alle druerne væk! Til gengæld var der er del fugleklatter på jorden.....der var vist nogen, der havde haft en fest!

mandag den 25. juli 2011

Katten er hjemvendt efter en mini-ferie

Katten Ib har været i kattepension, mens vi har haft Vorbasse Marked herude - han er vel mit 4. barn.....Det har været hårdt for ham, for han var totalt færdig hele aftenen igår, efter vi havde hentet ham :-) Markedet er veloverstået, jeg tjente en pæn skilling og dog ser det ud som om, at vi har det hele med tilbage?!!!

Mine ærteblomster var lige blevet ranglede nok, så jeg har beskåret dem i sidste uge, nu er jeg spændt på, om der kommer ekstra mange blomster, jeg kunne godt bruge dem til min mands 40-års fødselsdagsfest....

Før beskæring

Efter beskæring

Mon citronerne bliver modne? Så skulle vi nok have boet længere sydpå ;-)


Er der nogen der har erfaringer med et figentræ plantet på friland har på fastlandet? På Ærø gror de over det hele, men der er der også lige lidt varmere end her i Jylland.

tirsdag den 19. juli 2011

Ærteblomster og frivillige hænder

Nyder ærteblomsternes fortryllende duft i min stue. De små vaser er købt i Netto for 29 eller39kr! Det var et af de bedre kup! I morgen starer jeg dagen med at gøre toiletvogne på spejdercampingspladsen rene sammen med min datter - der er mange herude, der giver en frivillig hånd, sådan at foreningerne får lidt skillinger i kassen. De penge vi tjener ind ved at skure toiletter er øremærket de store pigespejders udenlandstur. Der er ikke noget, der er så skidt, at det ikke er godt for noget ;-)
Ellers tager jeg også en tjans i boldklubbens pølsevogn, dog ikke lige efter rengøringstjansen....
Jeg får travlt med min stand, forhåbentlig, derfor har jeg ikke meldt mig til mere...

mandag den 18. juli 2011

Skrammelsamler

Jeg har samlet "skrammel" sammen det sidste års tid og vores lille hus var lige ved sprænge med alle de ting på loft, hems, pulterkammer og garage! Nu er det endelig ved at være tid til at få det stillet frem og se om vi kan komme af med noget af det. I weekenden er der nemlig Vorbasse Marked og vi har en stand :-)
Sidste år havde jeg lavet stiklinger af mandstro og kæmpeverbenaer - for at demontrerer hvordan de så ud, havde jeg lavet et par buketter....jeg solgte kun et par stiklinger, men jeg kunne have solgt 10-15 buketter!

Min humle er vokset helt vildt, man skal vare sig når man går forbi den, den kan kradse noget så frygtelig!

I skal ikke snydes for billeder af dahliaerne, der blomstrer i et væk, I kan bare klikke væk hvis I er trætte af dem, men hvem kan blive træt af noget så smukt.....;-)


Jamen ses vi ikke før, så ses vi til Vorbasse Marked......

fredag den 15. juli 2011

En snegl på vej'n er tegn på regn i......

Ja bare det var i Spanien, men det er nu herhjemme i Danmark. Vi har besøg af noget familie fra England og de ankom i t-shirts og flipflopper og havde desuden ikke medbragt en jakke, da denne påklædning svarede til vejret hjemme hos dem :-/ Øv øv.

Jeg købte en pose floks sidst jeg var i GB og i øjeblikket står de med en masse dejlige farver. Lad jer ikke narre af solen på billedet, det er taget for et par dage siden!

Salvien blomstrer også i øjeblikket under mit ananasæbletræ, de er selvsåede og nogle år kommer der få og andre år mange - i år må være et salvieår :-)

tirsdag den 12. juli 2011

En liflig duft har bredt sig i mit hjem :-)

Ærteblomsterne blomstrer helt vildt lige nu og jeg har plukket en god buket og sat den ind i stuen, så nu dufter der helt vidunderligt! Farverne er helt anderledes end de stærke varme farver, der præger mine dahliaer, uden at det dog er hverken værre eller bedre ;-)

Jeg er ganske ny rosenejer, jeg har tidligere haft dårlige erfaringer, men jeg ÆÆÆÆÆlsker duften af roser, så jeg har bestemt at i år gør jeg forsøget. Ligenu blomster denne rose, der er noget sart og fint over den


Queen of Sweden
Hvorfor kan jeg ikke kommenterer på andres blogindlæg eller på mine egne for den sags skyld?

søndag den 10. juli 2011

En varm velkomst


Vi kom hjem fra Ærø i går eftermiddags efter en skøn skøn ferie, øen skuffer ALDRIG! Det første jeg gjorde, udover at hente katten Ib fra kattepensionen, var at skynde mig ud i haven og hvilket syn! Kaktusdahliaerne står i fuldt flor i de flotteste varme farver. Jeg havde en god undskyldning for at lave en buket, hvis man da skal have en undskyldning for det ;-), da vi skulle til endnu en 40 års fødselsdag.
Der var stadig mange tilbage, efter jeg havde taget en pæn portion til en buket.

Ærteblomsterne er også sprunget ud, mens vi har været afsted - de dufter helt fantastisk, og som med mange andre blomster så kommer der bare flere, jo mere man plukker! Rundt i kanten står der noget, som min svigerfar ville kalde ukrudt, men jeg mener, at om noget er ukrudt afhænger af det øje, der ser og jeg synes de lange græsser er pæne i buketter, så de får lov at stå sammen med ærteblomsterne.

I sidste uge fik jeg løbet 3 ture på Ærø og udsigten kan Vorbasse og omegn altså ikke hamle op med....