tirsdag den 28. juni 2011

En stolt ridder og masser af knopper....

I min have står riddersporerne stolte i øjeblikket - jeg mente ellers, de var blå sidste år, men det var de nok ikke.....


Dahlierne står flotte med masser af knopper, jeg har allerede plukket de første 10-12 udsprungne blomster fra denne ene blomst!


I drivhuset er der masser af druer, jeg glæder mig til at de har fået nok sol, de smager fantastiske :-)
Jeg bliver ALDRIG træt af de farvestrålende farver!

søndag den 26. juni 2011

keramiker for en dag....og kun den ene dag!

I går var vi til én af min mands venners 40 års fødselsdag. Jeg havde det lidt hårdt, da læseklubsafslutningen trak lidt ud (læs=> jeg havde tømmermænd!), så jeg frygtede at vi skulle være fysisk aktive, men det skulle vi heldigvis ikke. I stedet skulle vi være keramikere! Der var 50 forskellige præfabrikerede lerhøns at vælge imellem. Hønsene var nummerede i bunden, for at man kunne genkende sin høne og uden at have kigge i bunden, valgte jeg nummer 7, som er mit lykketal ;-)!
Så skulle vi male hønen, der var 4 forskellige farver, og valgte man at undlade at male noget af leret, kom det til at fremstå sort, så reelt var der 5 farver. Efterfølgende blev den brændt i en tønde, kom i savsmuld, blev vasket og skrubbet og voila! så havde jeg kreeret en keramikhøne - Det var vældig sjovt, omend resultatet minder om det, børn kommer hjem med fra billedkunst.
En anden aktivitet var ølsmagning - det var en RIGTIG god aktivitet :-) formanden for danske ølentusiaster fortalte om en masse forskellige øl.fredag den 24. juni 2011

Pangfarvernes indtog

Jeg har plukket en buket af årets første dahliaer, pæoner, løvefod, kæmpe verbenaer, nigella, allium, ridderspore og ukrudtgræs (!). Buketten bliver afleveret til værtinden for aftenens læseklubsaften :-)


mandag den 20. juni 2011

Årets 1. dahlia i min have!

Så skete det, meget tidligt, at den 1. dahlia sprang ud!

søndag den 19. juni 2011

kommentar-besvar

Hej Lene

Jeg havde ellers skrevet et svar til din kommentar, som jeg først er blevet opmærksom på i dag, men jeg kan simpelthen ikke finde ud af det! Hver gang jeg vil sende kommentarer, går den tilbage til logonsiden?
Men tak for den 1. kommentar i min blog, udover min egen prøvekommentar :-)

/Mette

fredag den 17. juni 2011

Det summer af....sommer :-)

Noget af det jeg nyder ved sommeren er at kunne gå ud i haven og plukke blomster til at skabe stemning indenfor med. Mine pæoner er godt på vej, løvefoden er smuk grøn/gul, katosten har villigt selvsået, ligesom alliumen og jomfruerne i det grønne. Mine verbenaer, som i flere år er kommet selv, har lidt under de sidste to hårde vintre. Lidt kommer der da, men jeg var i Bilka i sidste uge og købte en stor plante med hjem, der allerede står i blomst.
Mine dahliaer er på nippet til at springe ud - på friland! Jeg håber, de bliver ved med at blomstre indtil d. 6/8, hvor min mand skal holde 40 års fødselsdag.


tirsdag den 14. juni 2011

Grrrrrrrr.......

Gid fanden havde dem! Liljebillerne altså, de ÆDER mine liljer fuldstændigt - gode råd modtages meget gerne!Jeg er på udkig efter et mariehønebo, så jeg kan tiltrække en masse mariehøns til at spise evt. bladlus. De er dog ikke særligt dominerende p.t. men det kommer nok senere.....

mandag den 13. juni 2011

Ananasæbletræ

Her er mit forholdsvise nye ananasæbletræ. Jeg plantede det forrige år. Sidste år var der ÉT æble og det faldt af i et blæsevejr og blev nydt af myrerne! I år var der rigtig mange blomster, jeg var dog spændt på om de tog skade af den sene nattefrost. Billederne nedenunder vil dog afsløre at de overlevede :-)


Mine dahliaer står med knop og jeg håber der kommer mange smukke blomster, de skal pryde bordet til min mands fødselsdag senere på året. Desværre har frosten været hård ved mine højbede :-( løvemundene kommer ikke i så stor grad som tidligere år og verbenaerne er desværre også i fåtal.

søndag den 12. juni 2011

Salvien og roserne er i blomst

Salvie og ærteblomster i baggrundenMin rose her er temmelig ny, den er plantet for en god måned siden. Det er en "Comte de Chambord" - mit håb er, at den kommer til at fylde en del....desværre er jeg ikke supergod til roser.

Smuk er den lige nu!

Så kom billederne op!


Jeg ved ikke om det fornemmes at de faktisk er temmelig store; 50*40cm....

lørdag den 11. juni 2011

Vokseværk på en måned.....
Vil du med en tur i skoven?

Sidste weekend gik drengene og jeg ned til en nærliggende skovsø. Der er stillet bænke/borde op, så vi medbragte et friskbagt pølsehorn og nyeligt hjembragte dåser fra Tyskland. Med os havde vi også en fuglebog, men det var begrænset, hvad vi SÅ af fugle, til gengæld HØRTE vi mange forskellige. En hyggelig stund havde vi :-) Jeg ved ikke om det fornemmes på det sidste, HVOR mange haletudser der var samlet!